Over Ons Genoegen

De Wognumse Fanfare- en drumbandvereniging “Ons Genoegen”

In de eerste jaren was “Ons Genoegen” alleen een fanfarevereniging, maar vanaf 1958 werd deze uitgebreid met een slagwerkgroep. De fanfare staat momenteel onder leiding van dirigent Marije Koopmans en de slagwerkgroep staat onder leiding van slagwerkcoach Jan Groenland.

“Ons Genoegen” is lid van de MHNU (Muziekorganisatie Noord-Holland en Utrecht).Via door de bond georganiseerde en gejureerde concoursen kan worden gemeten op welk niveau een fanfare of drumband speelt.
De fanfare van “Ons Genoegen” speelt in de 3e divisie.
De slagwerkgroep is op 7 juni 1998 gepromoveerd naar de 1e divisie en als drum-fanfare komen we tevens uit in de 1e divisie.

Naast de fanfare en slagwerkgroep beschikken we tevens over een brugorkest onder leiding van dirigent Marije Koopmans en een jeugddrumband onder leiding van Jan Groenland. Hierin spelen muzikanten in opleiding, ter voorbereiding op instroming in het grote orkest c.q. slagwerkgroep

Tenslotte heeft onze vereniging nog aspirantleden, die individueel les krijgen bij de Wognumse Muziekschool. Zij hebben wel al een instrument van onze vereniging ter beschikking.

Repetities

De fanfare, de slagwerkgroep, het brugorkest en de jeugddrumband repeteren allemaal in het Cultureel Centrum “Het Trefpunt” aan de Sportlaan 11 in Wognum
(tel. 0229-571385)

De repetitietijden zijn :

- Brugorkest
woensdag 18.45 uur - 19.30 uur

- Fanfare
woensdag 19.45 uur – 22.00 uur

- Slagwerkgroep
maandag 20.00 uur – 21.15 uur

Tijdens de schoolvakanties is er in principe geen repetitie voor brugorkest en jeugddrumband.