Dirigenten

Fanfare & Brugorkest:


Marije Koopmans


Al op jonge leeftijd ontwikkelt Marije de passie voor de blaasmuziek. In haar jeugd speelde zij als bugellist en trompettist o.a. in het Noordhollands Fanfare Orkest, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Noordhollands Jeugdorkest en het Nationaal Jeugd Orkest van zowel Nederland als België.
Na haar VWO diploma is Marije rechten gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam en trompet aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Frits Damrow en Peter Masseurs. Daarna volgde zij gedurende een aantal jaren trompetlessen in Zweden bij de befaamde trompet-pedagoog Bo Nilsson. Naast haar diploma trompet behaalde zij aan het Sweelinck conservatorium ook haar diploma voor de opleiding Hafa-directie bij Gerrit Fokkema en Danny Oosterman. Het dirigeren heeft zij verder ontwikkeld door het volgen van masterclasses met diverse orkesten op het allerhoogste niveau en volgen van privé-lessen bij Hennie Ramaekers en Alex Schillings.
Marije is sinds November 2017 dirigent van ons fanfare orkest en ons brug orkest.


Slagwerkgroep:


Jan GroenlandOp 6 jarige leeftijd hoorde Jan de drumband op straat spelen. Thuis marcheerde hij met zijn trommel op het pad bij zijn ouders en speelde de drumband na. Dat hij talent had voor drummen bleek al vroeg. Hij kon al roffelen toen hij op drumles ging bij John Overboom. Jan is 27 jaar lid geweest van de slagwerkgroep. Hij heeft aan de drumband bijgedragen en zien groeien van marcherend werk naar een complete creatieve slagwerkgroep. Jan heeft zich energievol ingezet voor de werving van jeugdleden middels het project Music4You. Daarnaast was hij actief commissielid van Music Mix oktober 2017 in Schouwburg Park in Hoorn. Vanaf april 2018 heeft hij de leiding van de slagwerkgroep overgenomen van John Overboom. Hij ziet zich zelf als coach van de slagwerkgroep. Zijn visie voor de slagwerkgroep voor de komende jaren is om zichtbaar te zijn voor het Wognumse publiek door middel van geplande- en verrassingsoptredens. Hij focust zich op een aantrekkelijke podiumpresentatie en vindt de uitstraling van de slagwerkgroep erg belangrijk. Als andere muziekliefhebbers, jong én oud, denken: “hé, ik wil ook bij de slagwerkgroep horen”, dan is zijn missie geslaagd.