Dirigenten

Bert Willemsen


Bert Willemsen studeerde HaFaBra-directie bij Jan Schut (Bachelor, afgerond in 1997) en Trombone bij Jaap Dekker (docerend musicus, klassiek, afgerond in 1999) aan het conservatorium van de Hogeschool Alkmaar.

In 2013 behaalde Bert zijn “Masterdiploma HaFaBra-directie” aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Alex Schillings.

Als docent laagkoper is hij verbonden aan Muziek- & Dansschool Opmeer.

Hij dirigeert diverse orkesten, zowel binnen als buiten de regio en is werkzaam als trombonist, tubaïst, gitarist en basgitarist. Bert heeft gewerkt met verschillende artiesten en dirigeerde diverse musicalproducties en cd opnames.

Naast het dirigeren en spelen houdt Bert zich ook bezig met arrangeren van composities voor harmonie- en fanfare orkest waarvan enkele zijn uitgegeven bij muziek uitgeverij Bronsheim te IJsselstein.


John OverboomJohn Overboom is geboren en getogen in Wogum (1963). Hij komt uit een muzikale familie die in Wognum z’n sporen heeft verdiend. John is reeds
35 jaar lid van Ons Genoegen waarvan de langste tijd als slagwerker.
Tegenwoordig speelt John de Bes-bas.

Maar liefst 23 jaar lang was hij de slagwerker van de Boerenhofkapel.
Verder heeft hij diverse keren in het begeleidingsorkest van de plaatselijke musicalvereniging de slagwerkpartij verzorgd en heeft hij vele gastoptredens gehad bij diverse harmonie-, fanfare en symfonieorkesten.
Hoewel de muziek niet echt zijn beroep is, noemt hij het een uit de hand gelopen hobby. Nadat hij eerst zelf les kreeg bij de Wognumse muziekschool werd hij slagwerkdocent bij dezelfde muziekschool, gedurende 10 jaar. Na het behalen van het instructeurdiploma bij het ACKV werd hij gevraagd als instructeur bij “Ons Genoegen” en “Irene” Grootebroek. Bij “Ons Genoegen” staat hij inmiddels ruim twintig jaar voor de drumband. In deze periode is de drumband opgeklommen van de 4e naar de 2e divisie.