Dirigenten

Marije Koopmans


Al op jonge leeftijd ontwikkelt Marije de passie voor de blaasmuziek. In haar jeugd speelde zij als bugellist en trompettist o.a. in het Noordhollands Fanfare Orkest, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Noordhollands Jeugdorkest en het Nationaal Jeugd Orkest van zowel Nederland als België.
Na haar VWO diploma is Marije rechten gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam en trompet aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Frits Damrow en Peter Masseurs. Daarna volgde zij gedurende een aantal jaren trompetlessen in Zweden bij de befaamde trompet-pedagoog Bo Nilsson. Naast haar diploma trompet behaalde zij aan het Sweelinck conservatorium ook haar diploma voor de opleiding Hafa-directie bij Gerrit Fokkema en Danny Oosterman. Het dirigeren heeft zij verder ontwikkeld door het volgen van masterclasses met diverse orkesten op het allerhoogste niveau en volgen van privé-lessen bij Hennie Ramaekers en Alex Schillings.
Marije is sinds November 2017 dirigent van ons fanfare orkest en ons brug orkest.


John OverboomJohn Overboom is geboren en getogen in Wogum (1963). Hij komt uit een muzikale familie die in Wognum z’n sporen heeft verdiend. John is reeds
35 jaar lid van Ons Genoegen waarvan de langste tijd als slagwerker.
Tegenwoordig speelt John de Bes-bas.

Maar liefst 23 jaar lang was hij de slagwerker van de Boerenhofkapel.
Verder heeft hij diverse keren in het begeleidingsorkest van de plaatselijke musicalvereniging de slagwerkpartij verzorgd en heeft hij vele gastoptredens gehad bij diverse harmonie-, fanfare en symfonieorkesten.
Hoewel de muziek niet echt zijn beroep is, noemt hij het een uit de hand gelopen hobby. Nadat hij eerst zelf les kreeg bij de Wognumse muziekschool werd hij slagwerkdocent bij dezelfde muziekschool, gedurende 10 jaar. Na het behalen van het instructeurdiploma bij het ACKV werd hij gevraagd als instructeur bij “Ons Genoegen” en “Irene” Grootebroek. Bij “Ons Genoegen” staat hij inmiddels ruim twintig jaar voor de drumband. In deze periode is de drumband opgeklommen van de 4e naar de 2e divisie.